Els greixos dins la dieta mediterrània

codnib

Per donar a conèixer el paper dels greixos dins la dieta mediterrània, mostrar els efectes saludables dels greixos monoinsaturats i poliinsaturats i, així, incloure a les nostres dietes quotidianes aliments de les nostres Illes per substituir-los per altres, va tenir lloc aquest passat divendres al museu Es Baluard de Palma , la jornada formativa “Els olis i els greixos a la dieta mediterrània. Mites i realitats”.

 

El Col.legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes participar en la Taula "Els àcids grassos en la Dieta Mediterrània" amb les ponències:



* "Les Illes Balears un referent de la Dieta Mediterrània", a càrrec de la Dietista-Nutricionista Maria Lara Prohens.

* "Els àcids grassos saludables dels aliments de les Illes Balears: una contribució cabdal a la Dieta Mediterrània" a càrrec de la Dietista-Nutricionista Maria Colomer Valiente

La jornada va ser impulsada des de les conselleries de Salut i Consum, i d’Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, i van comptar amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears, la fundació Dieta Mediterrània i els col·legis oficials de metges, veterinaris, dietistes i nutricionistes, i farmacèutics.

La presentació va estar a càrrec de la directora general d’Agricultura, Maria José Suasi, i de la directora general de Salut Pública, Margalida Buades.

Les conferències, dirigides als professionals de la salut i l’alimentació, metges, dietistes i farmacèutics, van assolir quatre objectius principals, com desmitificar la imatge tradicional dels greixos com a nutrients “dolents”; mostrar el paper cabdal que aquests greixos, en les quantitats i qualitats adequades, tenen per a la salut humana; mostrar la diversitat d’aliments de què disposam a les Illes amb greixos saludables, i remarcar la dieta mediterrània com un estil de vida amb pautes alimentàries i socials saludables.

Entre els conferenciants que van participar hi havia Maria Colomer, nutricionista i dietista; Miquel Fiol, director de la Unitat Coronària i Postoperats de Cirurgia Cardíaca de Son Dureta, i Marta Castells, doctora en Farmàcia.

Els consellers d’Agricultura i Pesca, Mercè Amer, i Salut i Consum, Vicenç Tomàs, van clausurar l’acte.

Entre els assistents hi havien Manuel Moñino, president del Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes; Ramon Garcia, president del Col·legi Oficial de Veterinaris; Joan Gual, president del Col·legi Oficial de Metges, i Antoni Real, president del Col·legi Oficial de Farmacèutics.


FaLang translation system by Faboba
We use cookies

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.