Berenars saludables a la feina per celebrar el Dia Nacional de la Nutrició

codnibLa Conselleria de Salut i Consum ha centrat les activitats que desenvolupa para commemorar, avui 28 de maig, el Dia de la Nutrició 2010 a promoure berenars  saludables a la feina. Amb aquest objectiu, la Direcció General de Salut Pública i Participació ha remès cartes informatives a les diferents administracions, als centres sanitaris públics i privats de les Illes, així com a societats científiques, empreses de càtering que abasteixen els menjadors escolars i agents socials, amb consells i recomanacions per millorar els aliments dels berenars.

Els tècnics de Salut Pública, amb l'assessorament del Col.legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears CODNIB, han elaborat unes recomanacions dietètiques incloses en una piràmide tridimensional, que s’anomena “El berenar saludable a la feina”, i en les cartes remeses conviden a les empreses i administracions que s’adhereixin a aquesta iniciativa, que cerca promocionar un tipus d’alimentació que repercuteixi positivament en la salut de la població. Aquesta acció, que cerca sinèrgies entre diferents sectors, respon a l’estratègia europea “Salut en totes les polítiques”, que promou el benestar dels ciutadans en totes les vessants de la vida personal i organització política, econòmica i social.

Entre les recomanacions nutricionals incloses en la piràmide destaquen beure aigua, sucs de fruita naturals o comercials sense sucre afegit i llet o iogurt desnatat o semidesnatat. També aconsella el consum de tot tipus de fruites: fresques, seques (sense sal) i dessecades, preferentment de cultiu local. Quant al pa, recomana l’integral o morè, amb oli d’oliva, tomàtiga fresca, olives i crudités d’hortalisses. És millor que els entrepans duguin vegetals, formatges frescs o semicurats, preferentment baixos en grasses; truites, tonyina i embotits (pitera de pollastre o indiot, sobrassada etc.). Les coques o pastissos s’han de consumir en porcions petites i no abusar del sucre en el cafè, te i infusions. També les begudes refrescants són millor sense sucre.

Igualment, a la dieta sana i equilibrada s’ha d’unir l’activitat física regular i fugir de les activitats sedentàries, ja sigui anant a la feina caminant o en bicicleta; promoure l’ús de les escales; realitzar passejos curs durant els descansos etc.

Aquesta actuació es complementa amb la creació d’un blog amb informació i notícies destacades sobre aquests temes i, també, amb accés a canals de facebook i twitter per fomentar la participació i interacció ciutadana.

codnib


FaLang translation system by Faboba
We use cookies

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.