L’any 2000, el Departament de Salut va endegar el primer estudi de dieta total que va permetre estimar la ingesta de diversos contaminants químics per part de la
població de Catalunya i avaluar el possible risc per a la salut derivat de la seva presència en els aliments.
Els estudis de dieta total tenen la seva veritable raó de ser en el monitoratge de la realitat canviant. És per això que, el 2005, es va realitzar un segon estudi de dieta total per conèixer l'evolució en el temps de la ingesta diària de contaminants químics a través dels aliments.
La informació que s’obté del conjunt d’aquests estudis conforma un coneixement de la realitat i de la seva evolució. Aquest coneixement ha de ser útil a l’hora d’avaluar la importància de qualsevol nova situació futura, avaluar les mesures de gestió adoptades al llarg de la cadena alimentària i ajudar a prioritzar les
mesures de gestió
Mes informació a http://www.gencat.cat/salut/acsa/html/ca/dir1538/doc33108.html
Informació de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària